Jaja maja jeden z najlepszych profili aminokwasowych jesli chodzi o zrodla bialka. Jaja najlepiej rano i ew. do jakiegos posilku mozesz dozucic ale tez nie ma co przesadzac. Twarogi? raczej sporadycznie...
[...] podwieszone? tam wszystko pisze ... Cóż pełnowartościowe białko bierz z mięsa, ryb (wędzone i z puszki max 3x w tyg), jajek, odżywki białkowej (jeżeli jest możliwość zjedzenia naturalnego źródła białka to nie dawaj odżywki), wielonienasycone kw tłuszczowe znajdziesz w orzechach włoskich i oleju lnianym. Wprowadź poprawki, sprawdzimy pzdr
[...] http://www.sfd.pl/PODSTAWY_UKŁADANIA_DIETY.-t527693.html http://www.sfd.pl/Zbiór_linków_działu_Odchudzanie-t418943.html W tym tem http://www.sfd.pl/PODSTAWY_UKŁADANIA_DIETY.-t527693.html wszystko jest? Jakie źródła białka, tłuszczów, ww należy uwzględniać. Ciężko poszukać samemu?
[...] Trening możesz sobie skonsultować z chłopakami z działu trening dla początkujących - tam masz też gotowe plany treningowe, najlepiej wrzucić podstawę FBW, ew. później korygować. Mleko możesz pić, jak nie masz problemów z nim, ale pamiętaj, że nabiał nie ma być podstawą diety, a jej dodtakiem, są inne - bardziej wartościowe źródła białka.
Jeden owoc na śniadanie wystarczy. zamiast tych płatków daj owsiane. 2300 jest dobre, jak będzie Cie zalewać to ucinaj węglowodany. Na sniadanie i kolacje daj z 10ml oliwy z oliwek. Ogólnie zastąpił bym to pieczywo chrupkie zwykłym, czarnych chlebem. Na kolację daj tylko źródła białka, bez pieczywa, warzywa są okej.
[...] Dieta nie wygląda źle. Wazne, ze bedziesz jadł czesto i mniejsze porcje. Dodaj duzo warzyw - przede wszstkim zielonych (sałata, brokuły, szparagi). Przez i po treningu dobre źródła białka (kurczak/indyk/chuda ryba) i weglowodanów (ryż/makaron pełnoziarnisty/płatki owsiane). Zamiennie używaj tłuszczy: orzechy, oliwa z oliwek, czasem tran. Pamietaj [...]
Wywal jogurt owocowy, albo rodzynki albo miód (jedno z nich od razu po treningu zjedz), brak źródła białka w 1 posiłku. Szynka i inne przetworzone mięso odpada, sam przygotuj schab/pierś/rybę itp. Zupa Cię nie zabije ale mógłbyś ją jednak odpuścić, w III posiłku za dużo tego ryżu daj 100-150g max, bo po jakimś czasie nie wciśniesz w siebie takiej [...]
dobra dopcham wiecej tych warzyw ale dieta jako baza moze byc??? czy dobry rozstaw b/ww/tl na mase ciala ? oczywiscie zrodla bialka zmieniane beda tak zeby byly w bilansie oraz bialko czasem bede zamienial twarogiem albo ryba bo mi sie przepilo juz. Z czasem pozniej zmiejszyc troche wegle podnosic tluszcze ????
Jestem pewna, że czytałam. Jako źródła białka mamy w pierwszej koleności drób - nie bardzo rozumiem czemu nie jest dobry dla mnie? {{:-( Idę jeszcze raz to przestudiować...
Trening 3x w tygodniu. W regulaminie trening dla zielonych znajdziesz. aero traktuj jako dodatek po treningu silowym. Wszystkie trenujemy silowo, wiec czemu dla ciebie nie mialo sie nadawac? Bialko w kazdym posilku, wypisalam ci jakie sa źrodla. Białka na pewno nie mniej niż 120g na dzień, dokładny rozklad poda szefowa, zerknie tu jak pokazesz, [...]
To dobrze, że nie traktujesz tego jako źródła białka, ale musisz zadbać o to, żeby w każdym posiłku było B+T+W, ewentualnie w ostatnim tylko B+T. Po takim śniadaniu złożonym z samych węgli byłabym głodna jak tylko skończyłabym jeść :-))
[...] to strasznie mało tłuszczów masz a one, nam kobietą, są potrzebne do prawidłowego działania układu hormonalnego. Posiłek nr2 to nie posiłek, każdy powinien zawierać B+T+W. Ryby puszkowane max 2-3 razy w tygodniu, lepsze świeże/mrożone. Śniadanie też takie sobie bo brak wartościowego źródła białka. Bunia nie ładnie śmiać się z moich mjeńśni %-)
http://www.sfd.pl/POCZATKUJACA-t420861.html Niech koleżanka zastosuje się tak jak tutaj napisałem dziewczynie. Co do parówek i fast foodów niech je zastąpi zdrowym, mało przetworzonym jedzeniem. Mięsa, jaja kurze, ryby to główne źródła białka. Natomiast fast foody, kiełbasy, parówki jako urozmaicenie diety.
jeżeli nie chcesz odżywki białkowej jako źródła białka to tak na prawdę zostaje Ci tylko twaróg albo białko jaja. Tego ostatniego nie polecam bo wys.ra.sz zanim strawisz. A zatem twaróg. No ale twaróg musiałbyś pokruszyć starannie przed zmieszaniem z czymkolwiek a i tak konsystencja nie byłaby zaciekawa. A co do komponentów pozabiałkowych to się [...]
[...] z oliwek, dorzucić do niej pomidory, rzodkiew i inne warzywa. Kromka ciemnego pieczywa też będzie OK, choć żytni pumpernikel byłby lepszy. Kolejne posiłki powinny zawierać źródła białka i zdrowe tłuszcze, a więc jemy kurczaka, indyka, chude części mięs czerwonych, RYBY SWIEŻE (unikamy konserw). Z tłuszczy oliwa, olej lniany orzechy włoskie. Nie [...]
[...] czy herbatka bez cukru i jest elegancko 2) płatki owsiane/kukurydziane z mlekiem - bardzo zła opcja , dał bym po pierwsze płatki owsanie jak juz jakieś płatki , do tego źródła białka nie widać , także dowal jajka jakieś + może jakieś orzechy 3) kawa/kawa zbożowa z dużą ilością mleka + ciemne/jasne pieczywo + ser biały/żółty//sery [...]